A gyönyörű bőr titka – Az arcmasszázs fortélyai, amiket minden nőnek alkalmaznia kell otthon is

hirdetes

A gyönyörű bőr titka – Az arcmasszázs fortélyai

FO
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A gyönyörű bőr titka – Az arcmasszázs fortélyai az üde bőrért

 

Hogyan csináljam otthon?

 

Arcmasszázshoz érdemes hozzá való emulziót vagy olajat használni. Alaposan tisztítsuk meg a bőrünket előtte, lehetőleg a mélyebb rétegekig, hogy a tápanyagok is jól fel tudjanak szívódni. Ennek érdekében érdemes előtte egy radírozást végezni.  Ezután vigyük fel az olajat a bőrre, hüvelykujjunkat tegyük a halántékunkra, másik három ujjunkat pedig a szemöldökök közé. Ezt a három ujjat húzzuk végig a homlokunkon úgy, hogy a végén összeérjenek a hüvelykujjunkkal. alaposan masszírozzuk be ezzel a módszerrel az olajat vagy az emulziót.

 

Az orcákon kicsit másféle technikát érdemes alkalmazni: a mutató és hüvelykujjunk fogjunk most szorítani a bőrt, hasonló módon, mint a homlokunknál, itt is szét és össze mozognak az ujjaink, miközben centiméterről centiméterre haladva alaposan bemasszírozzuk a felvitt anyagot. A mozgás iránya mindig lentről fölfelé haladjon, vagyis az orcáktól a halántékig, majd a szájtól a fülek felé, végezetül pedig az álltól az állkapocsig. Ezután érdemes egy kicsit megpaskolni a bőrt, ahogy a kozmetikus is szokta, négy ujjunkkal óvatosan csináljunk meg ezt az egész arcunkkon, majd a végén simítsuk végig az ellentétes területeket (áll – homlok, 2 orca, szemek) úgy, hogy picit megpihen rajtuk a tenyerünk.

hirdetes

 

Ezzel a módszerrel rengeteget javíthatunk a bőrünk állapotán, ha valóban rendszeresen csináljuk. Tudom, hogy javarészt mindenki felgyorsult életvitelt él, ezért a hétköznapokba egy gyorsan felkent arckrém is alig fér bele, de ha heti 2-3 alkalommal tudunk erre időt szakítani, a bőrünk látványosan fogja meghálálni a törődést.
 

 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
hirdetes
egészség stressz szépség

Szótár

Aminosav

  Az emésztés során minden fehérje aminosavakra bomlik le, majd a test ezekből az... Tovább

Zsálya

Latin neve: Salvia officinalis   Eredete, élőhelye   A Földközi-tenger... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes