notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

3 isteni finom energiaszelet házilag, amit könnyedén elkészíthetsz otthon is

hirdetes

3 isteni finom energiaszelet házilag

FO

Az életünk csupa rohanás, és az első, amitől megvonjuk az időt, az az étkezés. Csak bekapunk pár falatot munka közben, vezetés közben, miközben sietünk valahova. Nincs igazán az étkezésre szánt idő fontossága belénk sulykolva. Ha mindenképpen rövid idő alatt szeretnél csak pár falatot bekapni, de arra ügyelsz, hogy egészségesen étkezz, akkor a most következő receptek neked valók!

3 isteni finom energiaszelet házilag - Próbáld ki te is!

A hétköznapi rohanás közben jó, ha mindig van nálunk valami, amit gyorsan bekaphatunk, ha elfelejtünk, vagy épp nincs időnk enni. Erre az esetre tökéletes választást nyújtanak az energiaszeletek, hiszen finomak és táplálók. Persze nem arról van szó, hogy energiaszeletekkel helyettesíthetjük az étkezéseket, de gyors és hasznos megoldás, ha éppen ki kell még húzni valamivel ebédig. Ha nem szeretnél bajlódni vele, vagy nem egy konyhatündér vagy, akkor sincs gond. 

Ha mégis megpróbálkoznál otthon elkészíteni ezeket a finomságokat, mutatunk 3 receptet, amik garantáltan elnyerik a tetszésedet!

Almás-fahéjas energiaszelet

Az íze isteni, a kinézete…hát az picikét kifogásolható. De talán ez minden otthon készült energiaszeletről elmondható. Még jó, hogy nem a kinézete miatt fogyasztjuk, hanem mert egészséges és őrülten finom!

hirdetes

Hozzávalók:

-    2 csésze kesudió

-    2 csésze zabpehely

-    6 dkg magozott aszalt datolya

-    2 teáskanál gyömbér

-    egy csipet só

-    2 csésze apró kockákra vágott alma

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, közben egy sütőpapírral bélelt tepsibe oszlassuk el egyenletesen a zabpelyhet és a kesudiót, és süssük körülbelül 10-15 percig, amíg az illatát el nem kezdjük érezni. Ha kész, vegyük ki a magokat, de a sütőt ne kapcsoljuk ki, arra még szükségünk lesz. Egy újabb, közepes méretű tepsit béleljünk ki sütőpapírral, de úgy, hogy a tepsi falára is felérjen a papír. A kész, pirított magvakat, és minden egyéb hozzávalót az alma kivételével tegyük a turmix, vagy daráló gépbe, és keverjük addig, amíg sima nem lesz. Ha kész, keverjük hozzá az almadarabokat, terítsük szét a tepsiben, nyomkodjuk bele egyenletesen, tömörítsük meg egy kicsit, majd süssük 20 percig az egészet. A sütőből kivéve hűtsük 10-15 percig, majd szeleteljük fel őket. Ebből a mennyiségből 10-12 szelet lesz nagyjából.

hirdetes
 

Lapozz a másik két szuper receptért!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Szótár

B1-vitamin

B1-vitamin Tiamin: vízben jól oldódó, hőre érzékeny vegyület. Jelentős szerepe van a... Tovább

Hormon

  A hormonok különböző mirigyek által termelt anyagok, melyek pontosan meghatározott... Tovább

Tovább a lexikonra