Vitalzone Már csatlakoztam Köszi, most nem

Tisztelt Györgyi! Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy önértékelési problémáim vannak már több, mint egy éve, és nem tudom mit tehetnék. 21 éves vagyok, a szívem mélyén tudom, hogy rosszul ítélem meg magam, de vannak napok, sőt hetek amikor megrendíth

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2018. Június 25. Hétfő - Vilmos
hirdetes

Online tanácsadás


Kérdés:


Kérdést felvető neve: Forrás Brigitta


Tisztelt Györgyi!

Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy önértékelési problémáim vannak már több, mint egy éve, és nem tudom mit tehetnék.
21 éves vagyok, a szívem mélyén tudom, hogy rosszul ítélem meg magam, de vannak napok, sőt hetek amikor megrendíthetetlenül gondolom azt magamról, hogy egyáltalán nem vagyok csinos, se szép, semmi jót nem látok magamban. A közvetlen környezetemből vannak akik biztatnak, hogy nincs igazam, erre értettem, hogy a lelkem mélyén tudom, hogy másokhoz képest valóban nincs jó meglátásom, 168 cm vagyok, 54 kg, kék szemem van és hosszú barna hajam, egészséges vagyok, iskola idő alatt rendszeresen kondi terembe jártam mozogni, nyáron ez megváltozott, de szeptembertől újra járni fogok. Nem mondhatnám, hogy nincsenek sikereim, az iskolában jól teljesítek. Vannak családi problémáink, lehet, hogy ez kihatással van rám is. A problémám az, hogy vannak napjaim, akkor összeszedem magam és elhiszem magamról, hogy szép, és csinos vagyok, aztán észre veszem a körülöttem lévő lányokat, látok róluk képeket, és aztán jön az, hogy semmibe veszem magam, mert őket túlságosan felnagyítom, hogy mennyire tökéletesek. Továbbá túlságosan igénylem a környezetem visszajelzéseit, amiket ha nem kapok meg, akkor szintén elkeseredem.
Kérem legyen kedves és tanácsoljon valamit, hogy hogyan szedhetném véglegesen össze magam, tudom, hogy a fejemben kell rendet tennem, csak szeretném ha tanácsolna valamit nekem, hogy el tudjak indulni.
Segítségét előre is nagyon köszönöm!
Üdvözlettel: B.Válasz:


Kedves Brigitta!

Az élet nagy kérdései: elég jó vagyok-e, elég szép vagyok-e, elég okos vagyok-e, stb.

Azt kérdezi egyik helyen "hogy hogyan szedhetném véglegesen össze magam"

Miközben azt vallja magáról, hogy a szíve mélyén... tudja, a lelke mélyén...tudja, az én kérdésem akkor miért távolodik el ezektől a helyektől? Miért keresi a válaszokat olyan külső helyeken és más személyek életén keresztül, ahol elbizonytalanító válaszokat kap?

Csakhogy gyötörhesse magát? Akár azt látja magán, hogy elég szép elég jó, akár azt, hogy nem szép nem elég jó, mindkét esetben igaza lesz.

Tegyen fel egy olyan szemüveget, amelyen keresztül a valóságot látja! Amikor valaki a vakok intézetében ebédet oszt, nem számít milyen színű a szeme vagy milyen hosszú a haja, aki állattartással foglalkozik a teheneknek teljesen mindegy mennyi az etető csípőbősége, aki újságíró annak fontos, hogy gyorsan tudjon írmi, és nem számít megvan-e mindkét lába, vagy hova jár melyik konditerembe.

Ma itt él a Földön ezt a testet ezt a családot választotta, ezzel tudja végigrepíteni, avagy végigvonszolni magát az életén. A választás az Ön kezében, a fejében szívében van.

 

Egy sziu indián szavai szerint: "Azt hiszem, a fehér ember úgy fél attól a világtól, amelyet alkotott magának, hogy se látni, se érezni, se szagolni nem akarja. Ha az arcodba csapódik az eső vagy a hó, ha a jeges szél megdermesztett és most a füstölgő tűz mellett felmelegszel, ha a forró gőzfürdőből kijövet a hideg folyóba veted magad – akkor érzed, hogy élsz, de ti ezt az érzést már nem igénylitek. Skatulyákban éltek, kizártátok belőlük a nyár melegét és a tél fagyát, testeteknek nincs többé illata, Hi-Fi-lármával tele a fületek, ahelyett, hogy a természet neszeire figyelnétek, színészeket bámultok a tévében, akik nem létező élményekben részesítenek, mivel valódi, saját élményeitek már rég nincsenek, eszitek az ízetlen ételeket – hát így éltek ti. És ez nem jó.
...
Az étellel, amit esztek, ugyanúgy bántok, mint a testetekkel. Megfosztjátok természetes részeitől, ízétől, illatától, nyersségétől, hogy aztán mesterséges színt, mesterséges ízeket kapjon." / részlet

 

Ami segít, fogalmazza meg az életcélját, amely miatt erre a bolygóra született, és ennek megfelelően élje meg a mindennapokat. Teljes felelősséget vállalva az értékekért a képességekért a hiányokért és a botlásokért.

Szeretettel üdvözlöm a ma megkezdett teljes életét

Vargyai Györgyi

 


hirdetes
hirdetes

címkék:
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb fogyással, alakformálással kapcsolatos hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.