Vitalzone Már csatlakoztam Köszi, most nem

Tiszteletem kedves Gabriella! Kérdésem az lenne, hogy krónikus vesebeteg vagyok és napi 60 gramm fehérje táplálkozást kell betartanom. Kalóriatáblázatból nézzem az élelmiszerek fehérjetartalmát - vesebetegek diétáskönyve, viszont vannak olyan élelmiszerek

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2018. Június 25. Hétfő - Vilmos
hirdetes

Online tanácsadás


Kérdés:


Kérdést felvető neve: aslani katalin


Tiszteletem kedves Gabriella! Kérdésem az lenne, hogy krónikus vesebeteg vagyok és napi 60 gramm fehérje táplálkozást kell betartanom. Kalóriatáblázatból nézzem az élelmiszerek fehérjetartalmát - vesebetegek diétáskönyve, viszont vannak olyan élelmiszerek amik nincsenek benne és a neten keresek utána. Mennyire megbízható adatok ezek? Pl a sertéshus 16.60 a dagadó 12 ez igaz lenne? A másik kérdésem a készételeken gyárilag feltüntetett adatok mindig pontosak? Válaszát előre megköszönve tisztelettelVálasz:


Kedves Katalin!

Így van. A különböző sertéshús típusoknak különböző a fehérjetartalmuk.

100 g élelmiszer esetén:

Sertéscomb/sertéskaraj: 21 g

Sertéscsülök: 16 g

Sertésdagadó: 12 g

Sertéslapocka: 17,5 g

Forgalomba hozatal előtt a gyártó által be kell méretni az adott élelmiszer tápanyag tartalmi értékeit. Ha azonos alapanyaggal dolgoznak, az adatoknak is megfelelőnek kell lennie.

Üdvözlettel:

Bányai Gabriella


hirdetes
hirdetes

címkék:
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb fogyással, alakformálással kapcsolatos hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.