fit

Quinoa saláta édesburgonyával és ropogós kelkáposztával

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2017. November 17. Péntek - Hortenzia, Gergő
hirdetes

Quinoa saláta édesburgonyával és ropogós kelkáposztával

hirdetes
hirdetes
Quinoa saláta édesburgonyával és ropogós kelkáposztával
Quinoa saláta édesburgonyával és ropogós kelkáposztával

Hozzávalók:

1 nagy édesburgonya
1 bögre quinoa
5 kelkáposzta levél
1 bögre fekete olívabogyó
2 lime/citrom
olíva olaj
fahéj
paprika
rozmaring
édekömény, só

Elkészítés:

1. Az édeköményt vágd csíkokra, majd tedd egy dobozba, lime/citromlével öntsd le, sózd meg és önts rá egy kevés olívaolajat.Tedd a hűtőbe, hogy megpuhuljon.
2. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra
3. vágd fel kockákra az édesburgonyát, majd tedd egy sütőedénybe, keverd össze sóval, olíva olajjal, fahéjjal, paprikával és rozmaringgal. Jól keverd össze!
4. Süsd 30 percig, míg meg nem puhul.
5. Míg sül a burgonya, főzd meg a quinoa-t
6. Vágd fel a kelkáposztát és mielőtt elkészül a burgonya, tedd be mellé a kelkáposztát, egy kis olavíolajjal nyakonöntve néhány percre.
7. Ha ropogósra sült a kelkáposzta, a burgonya is biztosan elkészült. Keverd össze a burgonyát, kelkáposztát és az édesköményt a quinoa-val.


hirdetes