Vitalzone Már csatlakoztam Köszi, most nem

Kedves Gabriella, A nevem Krisztián és egy kérdésem, vagy inkább kérésem lenne mindössze. Hozzávetőleg két hónapja megismertem valakit,akinek van egy 14 hónapos kislánya és maradt némi feleslege, ami a szülés után megmaradt. Ezzel a kis felesleggel küzd,

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2018. Június 24. - Iván
hirdetes

Online tanácsadás


Kérdés:


Kérdést felvető neve: Szabó Krisztián


Kedves Gabriella,
A nevem Krisztián és egy kérdésem, vagy inkább kérésem lenne mindössze.
Hozzávetőleg két hónapja megismertem valakit,akinek van egy 14 hónapos kislánya és maradt némi feleslege, ami a szülés után megmaradt. Ezzel a kis felesleggel küzd, szeretné leadni,de a lényeg nem ez lenne,hanem a módszer ahogyan teszi. Egész pontosan, nem eszik, vagy nagyon ritkán pár falatot és ezen kívül kávén él,amit nem kevés cukorral iszik,valamint energia italt iszik. Bevallása szerint egy doboz/per nap.Alkalmanként előfordulnak elgyengülések,talán még remegések is,amin egyáltalán nem vagyok meglepődve. Azon viszont igen, hogy képes így létezni egyáltalán. Előfordult az is,hogy evés után irány hányni, tehát nyilvánvalóan fejben van a leginkább probléma. Az az érzése, hogy minden falat egy kiló pluszt jelent a számára.
Én nem vagyok szakértő,de elképzeléseim vannak arra vonatkozóan,hogy ez az életmód hosszútávon hová vezethet az egészsége szempontjából,valamint az is meggyőződésem,hogy a feleslegétől ilyen módon nem fog megszabadulni,hiába nem eszik és azt még megjegyezném, hogy mind e mellett még napi egy órát mozog is.
Elmondtam neki a véleményemet és a nem tetszésemnek is hangot adtam, de arra szeretném kérni írja le legyen szíves,hogy hosszú, vagy akár rövidtávon is, milyen következményekkel járhat ez az életmód.
Köszönöm,
Üdvözlettel, KrisztiánVálasz:


Kedves Krisztián!

Ahogy a párja próbál megszabadulni a fölösleges kilóktól az valóban nem azt és főleg nem az egészségét szolgálja. Ez az életmód már rövid idő után is tápanyag-, vitamin- és ásványi anyag hiányokhoz vezet. Mindemellett amit leír, azok a táplálkozással össszefüggő viselkedésformák, együttesen táplálkozási magatartási zavarra utalhatnak, ami esetén pszichológus szaksegítség válhat szükségessé.

 

Üdvözlettel:

Bányai Gabriella


hirdetes
hirdetes

címkék:
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb fogyással, alakformálással kapcsolatos hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.