notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Az egészséges avokádókrém, avagy a guacamole receptje

hirdetes

Az egészséges avokádókrém, avagy a guacamole receptje

VZs
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

A közép-amerikai indiánok évezredek óta termesztik az avokádót, ami rengeteg telítetlen zsírsavat és számos vitamint tartalmaz. Rendkívül egészséges és tápláló a guacamole!
 
Az egészséges avokádókrém, avagy a guacamole receptje
Nálunk általában a sötétzöld héjú avokádó kapható, pedig elég sok fajtája van. Célszerű, ha kicsit puhább avokádót veszünk, az valószínűleg érett. Ha esetleg mégsem sikerült puhát találnunk, akkor csak tegyük be egy papírzacskóba egy banánnal együtt és egy nap alatt megérik. A közép-amerikai indiánok már évezredek óta termesztik az avokádót, ami nagyon egészséges gyümölcs, tele van telítetlen zsírsavakkal és vitaminokkal. Mivel 30%-a zsír, így nagyon szuper bőrápoló hatással bír, érdemes egy kanállal eltenni belőle és arcpakolásként felhasználni.

 

Az alap avokádókrém, azaz a guacamole

Hozzávalók
  • 1 puha avokádókrém
  • ½ lime leve
  • 1 közepes paradicsom héj nélkül, felkockázva
  • hirdetes
  • 1 gerezd fokhagyma
  • fél lilahagyma apróra kockázva
  • csipet só
  • őrölt fekete bors
 
 
Elkészítése
 
A puha avokádót félbevágjuk, a húsát pedig villával szétnyomkodjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd az összenyomott fokhagymát hozzáadjuk. Ezután az aprított vagy reszelt lilahagymát és a paradicsomot is hozzákeverjük. Eredeti, gyorsan elkészíthető mexikói avokádókrém elkészítéséhez lapozz a következő oldalra!
 

Az egészséges avokádókrém, avagy a guacamole receptje

Hozzávalók

    hirdetes
  • 1 avokádó (jó érett legyen)
  • ½ zöld citrom leve
  • ½ lilahagyma, apróra kockázva
  • ½ paradicsom (kisebből egy egész) apróra kockázva
  • csipet só
  • őrölt fekete bors
  • 3 evőkanál koriander (friss) felaprítva
  • pár csepp Tabasco
 

Elkészítése

Az avokádót vágjuk félbe, távolítsuk el a magját, majd egy kanállal vájjuk ki a húsát. Minél érettebb, annál könnyebb kiszedni a húst. Egy tálban törjük össze villával, sózzuk, borsozzuk meg és facsarjuk rá a lime (zöld citrom) levét. Végül keverjük bele a maradék hozzávalókat, a paradicsomot, a hagymát és a koriandert. A Tabascót ízlés szerint adagoljuk. Tortilla chips-szel, esetleg pirítósra kenve tálaljuk. Megjegyzés: Mindenképpen friss korianderrel és lime-mal (semmiképp nem citrommal) készítsük el, hogy tényleg eredeti mexikói íze legyen.
 
 
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Szótár

Lándzsás útifű

(Plantago lanceolata)   Eredete, élőhelye   A lándzsás útifű Európában és... Tovább

B7-vitamin

 Neve a német Haut szóból származik (jelentése bőr), mivel hiánya bőrbetegséget,... Tovább

Tovább a lexikonra