Vitalzone Már csatlakoztam Köszi, most nem

csirkemellfilé sonkában

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2017. Augusztus 19. Szombat - Huba
hirdetes

Csirekemellfilé sonkában

hirdetes
hirdetes
Csirekemellfilé sonkában
Csirkemellfilé sonkában

Hozzávalók:

CSIRKEMELLFILÉ SONKÁBAN
 
TIPP
4 ADAGHOZ

4 csirkemellfllé
4 ék olívaolaj
l tk szárított rozmaring
só, őrölt csípőspaprika
8 vékony szelet nyers sonka
l gerezd fokhagyma
l fej vöröshagyma
3 szál szárzeller
3 sárgarépa, 2 kis cukkini
1    ék paradicsompüré
1/8 l száraz, fehérbor
2    ék olívaolaj
l tk reszelt citromhéj
l ék összevágott petrezselyem

 
Kiváló ízű húst kapunk, ha sonkába tekerjük. A gyenge pármai sonka pl. kevesebb fűszeres ízt ad a húsnak, mint egy erősebb fajta.
 
A vékony zöldségcsíkokhoz megtisztítjuk a zöldséget, és éles késsel először szeletekre, majd hosszában kb. gyu****ál vékonyságú pálcikákra vágjuk.

 

 


Elkészítés:

1. A húst hideg vízben megmossuk, megtöröljük. Forró olajban ropogósra sütjük. Kivesszük, és rozmaringgal, sóval, paprikával ízesítjük. Minden fiiét két szelet sonkába göngyölünk.
2. Meghámozzuk és összevágjuk a fokhagymát és a vöröshagymát. Megtisztítjuk a répái, a zellert és a cukkinit. Mindegyiket vékony csíkokra vágjuk. A paradicsompürét jól elkeverjük a fehérborral.
3. Forró olajban üvegesre sütjük a hagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát és a zöldséget, rövid ideig pirítjuk. Belekeverjük a bort a paradicsompürével, majd sóval, paprikával ízesítjük.
4. A hússzeleteket a zöldségre fektetjük, és fedő alatt alacsony lángon 15 percig pároljuk. A fiiét előmelegített tányérra tesz-szük, és melegen tartjuk. A zöldséghez keverjük a citromhéjat és a petrezselymet, majd a zöldséget a hús mellé tesszük, és rögtön tálaljuk.
 



hirdetes