fit

A bor 3 furcsa hatása egészségünkre

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2017. November 22. Szerda - Cecília
hirdetes
címkék: egészség, egészséges életmód, egészséges táplálkozás

A bor 3 furcsa hatása egészségünkre

hirdetes

A bor 3 furcsa hatása egészségünkre

Azt már tudjuk, hogy a bor jót tehet a szívünkkel, de úgy tűnik, e nemes italnak vannak még más meglepő, előnyös tulajdonságai.

A túl sok alkohol sohasem jó az egészségünknek, de ha van olyan alkoholos ital, amit fogyasztani érdemes, az a bor. A bor mértékkel fogyasztva (ami napi kb. 1 pohár italt jelent) védő hatású lehet a szívre és az erekre, a sejtkárosító szabadgyökökkel szemben - az American Heart Association szerint. De van-e a bornak még egyéb jótékony hatása is?

 

Nézd meg, mik azok a további meghökkentő okok, amik miatt érdemes ellazulni egy pohár borral:

hirdetes

 

1. Javíthat bőrünk állapotán

A bor tartalmaz egy antioxidánst, a rezveratrolt, ami a szőlőfajták mindegyikében megtalálható - a Mayo Clinic szerint. A tanulmányok azt mutatják, hogy ez megvédi az ereket a károsodástól és lenyomja a „rossz” koleszterin szintjét. A legújabb kutatások szerint azonban csodákat tehet a bőrünkkel is! 

 

A Dermatology and Therapy folyóirat cikke szerint a rezveratrol hosszabb ideig volt képes gátolni az aknét okozó baktériumok növekedését, mint az akne kezelésére szokásosan használt benzoyl peroxid, és még jobban működött, ha kombinálták azt a benzoyl peroxiddal. Ezt a kísérletet az akne sejteken azonban egy mikroszkóp alatt végezték el, és nem emberi bőrön. Van néhány kozmetikai cég, mint a Caudalie, melyek rezveratrolt tartalmazó termékeket állítanak elő, az annak tulajdonított öregedésgátló hatás miatt.  Az azonban kutatások által még nem bizonyított, hogy az antioxidáns helyi, bőrön történő alkalmazása is olyan hatásos, mint a megivása. A következő oldalon folytatom! 

 

hirdetes
hirdetes

 6 egészséges szokás, ami talán hiányzik a napi rutinodból

6 egészséges szokás, ami talán hiányzik a napi rutinodból

2017-11-10

Mozogj, táplálkozz egészségesen és igyál sokat - ezeket a tanácsokat már mindenki ismeri, de most elmondom ezt a 6 szokást, amitől egészségesebb leszel, mint valaha!

7 ok, amiért a ruha nélkül alvók boldogabbak és egészségesebbek

7 ok, amiért a ruha nélkül alvók boldogabbak és egészségesebbek

2017-11-20

Tudtad, hogy a ruha nélküli alvás boldogabb kapcsolatokhoz és általánosságban jobb fizikai és szellemi egészséghez vezet? Mégis csak nagyon kevesen használják ki ennek az alvásnak az előnyeit.

Fogyasszunk fokhagymát éhgyomorra!

Fogyasszunk fokhagymát éhgyomorra!

2017-11-10

Fokhagyma éhgyomorra - A fokhagymának meglepően sok jótékony hatása van, most elmnondjuk nektek, miért kellene minden nap fokhagymát fogyasztanotok éhgyomorra!


2017-11-13 HOT IRON edzés Budapest - Ismerd meg ezt az edzésformát!

Szeretnél rövid idő alatt látványos eredményt elérni? Akkor a HOT IRON edzést neked találták ki! Cikkünkből megtudhatod, hogy kinek ajánljuk ezt az edzésformát!

2017-11-18 Készítsünk házilag Raffaellót!

A legfinomabb édesség! Ne a boltit vedd meg, hiszen otthon is elkészítheted. Igaz, nem teljesen ugyanaz lesz, de sokkal egészségesebb! Készíts te is Raffaellót!

2017-11-09 Nem akarom elhinni, hogy mire használják a nők a tampont manapság....

Elképesztő, hogy a nők mennyi mindent ki tudnak találni csak azért, hogy megszabaduljanak pár felesleges kilótól. Az Egyesült Államokban egy életveszélyes divat hódit, amit épp ésszel fel sem tudunk fogni…

2017-11-08 Készítsünk isteni finom bögrés mézeskalácsot – Azonnal puha, rögtön süthető!

Mézeskalács készítése, megmutatom a legjobb mézeskalács receptet, készítsetek ti is isteni finom mézeskalácsot! Mézeskalács az ünnepekre! Készítsünk mézeskalácsot!

7 ok, amiért a ruha nélkül alvók boldogabbak és egészségesebbek

Tudtad, hogy a ruha nélküli alvás boldogabb kapcsolatokhoz és általánosságban jobb fizikai és szellemi egészséghez vezet? Mégis csak nagyon kevesen...

Igyál meg ebből egy pohárral lefekvés előtt, és reggel kevesebb súllyal ébredsz majd!

A főzéshez használt természetes ízesítők és fűszerek jótékony hatásait már régóta ismerjük. Ott van például a méz, amelyet régen számos...