Vitalzone Már csatlakoztam Köszi, most nem

A bor 3 furcsa hatása egészségünkre

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2017. Szeptember 24. - Gellért
hirdetes
címkék: egészség, egészséges életmód, egészséges táplálkozás

A bor 3 furcsa hatása egészségünkre

hirdetes

A bor 3 furcsa hatása egészségünkre

Azt már tudjuk, hogy a bor jót tehet a szívünkkel, de úgy tűnik, e nemes italnak vannak még más meglepő, előnyös tulajdonságai.

A túl sok alkohol sohasem jó az egészségünknek, de ha van olyan alkoholos ital, amit fogyasztani érdemes, az a bor. A bor mértékkel fogyasztva (ami napi kb. 1 pohár italt jelent) védő hatású lehet a szívre és az erekre, a sejtkárosító szabadgyökökkel szemben - az American Heart Association szerint. De van-e a bornak még egyéb jótékony hatása is?

 

Nézd meg, mik azok a további meghökkentő okok, amik miatt érdemes ellazulni egy pohár borral:

hirdetes

 

1. Javíthat bőrünk állapotán

A bor tartalmaz egy antioxidánst, a rezveratrolt, ami a szőlőfajták mindegyikében megtalálható - a Mayo Clinic szerint. A tanulmányok azt mutatják, hogy ez megvédi az ereket a károsodástól és lenyomja a „rossz” koleszterin szintjét. A legújabb kutatások szerint azonban csodákat tehet a bőrünkkel is! 

 

A Dermatology and Therapy folyóirat cikke szerint a rezveratrol hosszabb ideig volt képes gátolni az aknét okozó baktériumok növekedését, mint az akne kezelésére szokásosan használt benzoyl peroxid, és még jobban működött, ha kombinálták azt a benzoyl peroxiddal. Ezt a kísérletet az akne sejteken azonban egy mikroszkóp alatt végezték el, és nem emberi bőrön. Van néhány kozmetikai cég, mint a Caudalie, melyek rezveratrolt tartalmazó termékeket állítanak elő, az annak tulajdonított öregedésgátló hatás miatt.  Az azonban kutatások által még nem bizonyított, hogy az antioxidáns helyi, bőrön történő alkalmazása is olyan hatásos, mint a megivása. A következő oldalon folytatom! 

 

hirdetes
hirdetes

Szerinted melyik csapon folyik le a víz gyorsabban? Válaszodból kiderül mennyire vagy intelligens!

Szerinted melyik csapon folyik le a víz gyorsabban? Válaszodból kiderül...

2017-09-18

Ha a tied ennél kisebb, akkor nem vagy túl intelligens, de, ha meghaladja a 130-at, akkor egy zseni vagy. Az alábbi rejtély megfejtéséhez, jó, ha használod az intelligenciádat.

Európa döntött - A homeopátia hazugság és még veszélyes is!

Európa döntött - A homeopátia hazugság és még veszélyes is!

2017-09-23

Semmilyen érdemi bizonyíték nincs arra, hogy a homeopátia tényleg használ (az ezt állító tanulmányok tudományosan nem állják meg a helyüket), ellenben kártékony nagyon is lehet.

„Abbahagytam a búzaevést, és ez történt a testemmel”

„Abbahagytam a búzaevést, és ez történt a testemmel”

2017-09-20

A gluténról már biztosan mindenki hallott, még akkor is, ha pontosan nem is tudja, hogy mi az. A sokkoló része a dolgoknak azonban még mindig nem ez….


2017-09-18 Koffein a nassokban? És még…

Jobb, ha ismerjük az arányokat és a határokat. Átlagosan elmondható, hogy míg egy csésze kávé 100 mg-ot, egy csésze fekete tea 50 mg-ot, addig ugyanennyi zöld tea csak 30 mg-ot tartalmaz koffeinből.

2017-09-22 Fogyás a fügekaktusz segítségével

A fogyás bárki számára okozhat nehézségeket. Ne sanyargasd magad tovább, támogasd szervezeted a fogyásban a fügekaktusz jótékony hatásaival és segítségével!

2017-09-22 Hialuronsav és kollagén a bőröregedés ellen

Tehetünk azért, hogy a bőrünk minél tovább üde és feszes maradjon. A hialuronsav és a kollagén hatékonyan lépnek fel a bőröregedés ellen.

2017-09-14 Ha megtörsz egy diót ne dobd el ezt a részét, mert aranyat ér!

Kevesen tudják, de a dió minden részét fel lehet használni, ezért nem érdemes kidobnunk semmit. Most elmondjuk nektek, mire alkalmas ez a kis belső rész!

Európa döntött - A homeopátia hazugság és még veszélyes is!

Semmilyen érdemi bizonyíték nincs arra, hogy a homeopátia tényleg használ (az ezt állító...

Ismerd fel a kalciumhiány tüneteit!

Egészséged megőrzése érdekében figyelned kell a tested jelzéseire, és fel kell ismerned azokat. Ez azonban nem...