notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ezek a valaha volt legjobb csirkemell receptek

hirdetes

Ezek a valaha volt legjobb csirkemelles receptek!

EG

Biztosan tudjátok, hogy a csirkemell az egyik legegészségesebb húsfajta: zsírban szegény, viszont fehérjében elképesztően gazdag! Ezért van, hogy a testépítők diétájának a gerincét általában a csirkemell teszi ki! Ráadásul nem csak egészséges, de nagyon olcsó is, így anélkül készíthetünk belőle egészséges ételeket, hogy túl nagy költségekbe vernénk magunkat! A most következő különleges receptek segítségével még változatosabban készíthetjük el ezt a remek húst!

A csirkemell készítés titkai!

Először lássuk, hogy mit is tartalmaz a csirkemell 100 grammonként!

  • 114 kcal – Ez elképesztően kevés!  A sertéskarajban például majdnem 200 kalória van, így kijelenthetjük, hogy a csirkemell energiatartalma kifejezetten kedvező!
  • 21.2 gramm fehérje – Ez megint egy remek tulajdonsága a csirkemellnek: tele van könnyen feldolgozható, első osztályú fehérjével! A korábban említett karaj 10 %-kal kevesebb fehérjét tartalmaz! De akkor honnan jön össze az energiatöbblet? A következő pontból kiderül!      
  • 2.6 gramm zsír – ez a csirkemell legnagyobb erőssége: alig tartalmaz zsírt! A húsokkal általában pont az a baj, hogy töménytelen mennyiségű zsiradékot viszünk be az elfogyasztásukkal, a csirkemellnél ez nem így van! Összehasonlításképpen mondjuk, hogy a karajban 12,2 gramm  zsír található, ez hatszorosa a csirkemellének!
  • 0.0 gramm szénhidrát – ez a húsoknál nem meglepő, de azért örüljünk neki! Nem csak zsírban szegény ételt készítünk, de a cukroktól sem kell félnünk!

Gyakorlatilag a csirkemell minden, amire az izmainknak nagy vonalakban szüksége van! Persze nem lehet, és nem is kell folyamatosan csak ezt enni, de nem is tévedhetünk vele! A most következő receptek abban segítenek, hogy minél változatosabban tudjuk elkészíteni ezt a remek húst!

A csirkemell készítés titkai!

A fenséges citromos-fűszeres csirkemell

Azért ezzel a recepttel kezdek, mert ez a személyes kedvencem. Elképesztően finom, gyors és egyszerű étel, amit a nap bármely szakában szívesen fogyasztok! Nincs hozzá másra szükségünk, mint egy pár féle fűszerre és egy szép, dagadó csirkemellre!

Összetevők:

  • egy szép csirkemell
  • 1 darab citrom
  • só és bors – ízlés szerint
  • hirdetes
  • 1 evőkanál olivaolaj
  • 1 csipet oregánó, jó a szárított is!
  • egy kis friss petrezselyemzöld, díszítésképpen

Az elkészítés roppant egyszerű, és pillanatok alatt készen is van! Én általában 5-6 percet szoktam eltölteni az előkészületekkel, aztán 15 percet a sütéssel, így 20 perccel az ötlet kitalálása után már tálalok is!

Az első lépésben a citrom egyik felének levét ráfacsarom a megmosott, megtisztított és szeletekre vágott csirkemellre. Megsózom, majd félrerakom, amíg egy serpenyőben felhevítem az olajat.

Amikor az olaj felhevült, belehelyezem a csirkemell szeleteket, majd sütés közben rálocsolom a citrom másik felét is. Megborsozom, megszórom szárított oregánóval (néha bazsalikomot is adok hozzá, de ez elhagyható). A csirkemellet 7-8 perc után megforgatom, majd amiikor minden szaft elsült a serpenyőből, tálalom. A frissen felvágott petrezselymet ne hagyjátok ki, remekül mutat a hús tetején, és finom, friss ízt ad neki!

Általában barna rizzsel és egy finom salátával esszük, de ezt már rátok bízom!

A csirkemell készítés titkai!

A titkos fűszerezésű csirkemell

Ezt a receptet pár éve találtam ki, amikor semmilyen friss zöldségem nem volt otthon! Persze ezt nem vallom be azóta sem, így lett a neve „titkos fűszerezésű” csirke! A gyerekeknek nagy kedvence! Annyira finom, hogy néha még vendégségben is ezt készítem, a vacsoravendégek pedig odavannak érte! Remélem nektek is ízleni fog!

Összetevők:

  • egy kávéskanálnyi szárított fűszer paprika
  • 2 kávéskanál szárított fokhagyma
  • 1 kávéskanál só
  • egy teáskanál hagyma granulátum
  • 1 kávéskanál kakukkfű
  • egy pár csipet Cayenne bors
  • hirdetes
  • 1 kávéskanál őrölt feketebors
  • 2 csirkemell
  • 3 evőkanál Oliva olaj
  •  

Bizony, ennek a receptnek a méretezését is nagyobbra vettem, ugyanis annyira szereti nálunk mindenki, hogy felesleges kevesebbet sütni! A jó az egészben, hogy ez a recept is elkészül 25-30 perc alatt!

Nincs más dolgunk, mint egy tálban összekeverni a fűszereket és az olajat, majd alaposan átforgatni benne a feldarabolt csirkemellet! A sütést általában grillen végzem, de készítettem már serpenyőben is – úgy is finom! Ez olyan ízletes étel, hogy egy saláta bőven elég hozzá!

A csirkemell készítés titkai!

Mézes mustáros csirke – a tökéletes finomság!

Ez a receptet klasszikusan vészhelyzetekre tartogatom. Eszméletlenül finom, gyors és mindig örülnek azok, akiknek elkészítem!

Összetevők:

  •  1 csirkemell
  • só és bors, ízlés szerint
  • 3 evőkanál méz
  • 3 evőkanál mustár – nem kell túl csípős!
  • egy csipet bazsalikom
  • egy csipet paprika
  • egy kevés szárított petrezselyem

 

A legjobb ebben a receptben, hogy sütőben készíthető el, így nem kell hozzá felesleges zsiradék! Melegítsük elő a sütőt 175 fokra! A csirkét sózzuk, borsozzuk, majd tegyük bele egy kis jénaiba! A mézet, a mustártál és a maradék fűszereket egy kis tálban keverjük simára, és a felét öntsük rá csirkére és dörzsöljük át vele!

 

30 perc sütés után vegyük ki a csirkét, és öntsük rá a maradék szószt! Egy kicsit forgassuk bel, majd tegyük vissza a sütőbe 15 perce! Én 10 percet mindig pihentetem sütés előtt, a végeredmény isteni lesz!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Szótár

Zsírszövet

A kötőszövetek egyik fajtája, ami rostos elemeekbe ágyazott zsírsejtekből áll, lebenyekre... Tovább

Rostok

  A rostok a legösszetettebb szénhidrát-félék. Ezek nem emészthető növényi anyagok... Tovább

Tovább a lexikonra