90 napos diéta

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2014. Szeptember 21. - Máté

90 napos diéta

  
... ha gyors eredményt vársz, és igazán fegyelmezettnek tartod magad... ha híve vagy a szervezeted salakanyagoktól történő megszabadításának... ha korábban már megkedvelted és/vagy sikerrel alkalmaztad a 90 napos diétát. Erre a diétára esküszik sok ezer diétázó!
 

 

90 napos diéta

A diéta alapelve


 Az eredeti 90 napos diéta népszerűsége - és ezzel együtt a hiányosságai miatt jelentkező panaszok sora, mint a gyomorfájás - adta az ötletet arra, hogy megreformáljuk a némileg elavult rendszert. Kialakításakor megtartottuk azon részeit, amelyek miatt sokan megkedvelték.  Fontos változás, hogy módosítottuk azokat az elemeit, amelyek csökkentették a fogyás hatékonyságát, és főleg biztonságosságát. Ráadásként beépítettünk még néhány, szervezeted salaktalanítását és zsírégetését is elősegítő módszert. Az étrendet tehát a jobb tápanyag-ellátottság (a hiánybetegségek kialakulásának elkerülése) és a nagyobb változatosság érdekében könnyebben követhetővé alakítottuk, így született meg a 90 napos, kimondottan súlycsökkentést eredményező étrend. Tulajdonképpen a pihentető nap kivételével minden tápanyag szerepel a többi 4 napon a kiegyensúlyozottabb tápanyagbevitel érdekében, csak a napok jellegéből adódóan más-más mennyiségben. A napok leírásánál ezt részletesebben is olvashatod.


Az étrend folyamán a csökkent energiabevitel és magas folyadékfogyasztás, valamint a pihentető napok hatására fokozódik az energiafelhasználás, és szervezeted is több zsírt használ fel.   Mindezek hosszú távon a testtömeg csökkenését idézik elő, és segítik az ideális testsúly elérését. Jó hír, hogy túlsúly esetén a fogyás többek között vérnyomáscsökkentő hatású, és ez tapasztalható a 90 napos étrend követésekor is.


90 napos diétaA kiindulási alapot képező 90 napos étrend mára elavultnak tekinthető változatában a tej, tejtermék fogyasztása csak a fehérjenapon volt engedélyezett, így a létfontosságú fehérjéket a fogyni vágyók nem vitték be a szükséges mennyiségben. A megreformált 90 napos étrendben a pihentető nap kivételével mindenhová beilleszthető a tej-, tejtermék a fehérje kategóriába (tehát hús, hal, tojás helyett). Azt is kifogásolhatjuk, hogy azok, akik ezt a diétát választották, csak minden negyedik nap fogyasztották el a vérképzéshez szükséges vasat, valamint a csontok egészségéhez elengedhetetlen kalciumot. Ha figyelembe vesszük, hogy a diétázók többsége hölgy, és a fogyás önmagában sem hat kedvezően a csontokra, a diéta sokak által ismert változata egyáltalán nem mondható hasznosnak. Az viszont tény, hogy a 90 napos étrendet nagyon sokan megkedvelték, mivel betarthatónak és eredményesnek találták.


A korábbi étrend fehérjenappal kezdődött, ezt követte a keményítőnap, szénhidrátnap és gyümölcsnap, majd ismét a fehérjenap következik, így követte egymást a 4 nap sorban, 90 napon át. A programban havonta egyszer víznapot kellett tartani, ami a gyümölcsnap után következett, utána pedig fehérjenap jött.


Diéta-napok a 90 napos, kimondottan súlycsökkentést eredményező étrendben


Fehérjenap


FehérjenapEzen a napon a magasabb fehérjetartalmú élelmiszerek (tej,- tejtermékek, hús-, húskészítmények, tojás, hal) dominálnak, ám ekkor sem engedélyezett a korlátlan hús- és tejtermék-fogyasztás, ez ugyanis a méregtelenítést és zsírégetést nem segítené elő. Az ebéd és a vacsora gabonával vagy zöldségekkel kísért hús, hal, tojás, zsírszegény tej és tejtermék, virsli, felvágott, sovány sonka lehet, olyan mennyiségben, ahogyan azt egy normál étkezés mellett egy átlagos ember elfogyasztaná. Az uzsonna is magasabb fehérjetartalmú, itt azonban érdemesebb ügyelni a könnyebb ételekre és kisebb adagokra. Tehát ezen a napon az aránylag magas tej-, tejtermékek-, tojás, ha, hús-, húskészítmények mellett kevés gyümölcs, zöldség és gabona is szerepel.


Zöldségnap


Ezen a napon az összes többi naphoz - a pihentető nap kivételével - hasonlóan gyümölcs is fogyasztható délelőtt, ha valaki nem szeretne egész nap párolt sárgarépát enni. Ételízesítő, só, ketchup, főtt paradicsom használható! Egy szelet kenyér és saláta ízlés szerint engedélyezett. A WellnessCafe a következő elv alapján teszi lehetővé a mintaétrend összeállítását: a zöldségnap legnagyobb mennyiségben friss vagy hőkezelt zöldségfélékből készült ételeket ajánl, minimális gyümölcs, gabona és fehérje kiegészítéssel.


Gabonanap


Ezen a napon az ebéd, uzsonna és vacsora folyamán elsősorban gabonából készült ételeket fogyasztunk, melyeket zöldségek is kísérhetnek. Gabonaételek például a tészták, kenyerek, pékáruk és a különböző kásák. Gabonanapokon a csoki, a piskóta, a kalács is engedélyezett, természetesen csokoládéból csak egy-egy kisebb szeletke! Ezeken a napokon - a nap jelentős részében - az eddigieknél jóval magasabb gabonatartalmú ételek kerülnek terítékre, bővítve csekély mennyiségu gyümölccsel, zöldségekkel és fehérjével.


Gyümölcsnap


A gyümölcsnap friss gyümölcsre épül, ám azt kiegészíti a farkaséhség és a gyümölcsök fogyasztása után gyakran jelentkező gyomorégés kivédése és a kiegyensúlyozottabb tápanyag-ellátás, a magasabb vitamin-, rost-, ásványianyag-bevitel érdekében némi gabona vagy fehérje is. Naponta 1-1,5 kg gyümölcsöt ehetünk, banánból azonban étkezésenként csak egy-egy kisebb darabot fogyasszunk. Az aszalt gyümölcsöket - mivel ezek koncentráltabban tartalmaznak energiát, és az előállítás során sok vizet, valamint vitamint vesztettek - lehetőség szerint kerüljük. Már csak azért is érdemes keveset enni ezekből, mert sok közülük az aszalt elnevezés ellenére is cukorral tartósított. A nagy mennyiségu gyümölcs fogyasztása miatt ezen a napon minden étkezésbe iktatható egy kevés gabona tartalmú rágcsálnivaló, növényi fehérje is. Gyümölcsnapon a tej vagy tejtermék fogyasztását csak minimális mennyiségben javasoljuk. Ha mégis tejfélére fanyalodnál, inkább a sajtot vagy kevéske tejjel, joghurttal, kefirrel kevert turmixot válassz.


Pihentető nap


A pihentető nap a drasztikusabb víznap kiváltására szolgál. A nap folyamán alig terheljük szervezetünket az emésztéssel, ugyanakkor lehetőséget adunk testünknek arra, hogy kiválassza a felhalmozódott salakanyagokat. Könnyen rendelkezésre álló energiát szolgáltat számunkra a méz. Ahhoz, hogy a zsírégetés a mozgással együtt hatékonyabb legyen, érdemes több C-vitamint is juttatni a szervezetünkbe - például citromlé és csipketea fogyasztásával. A változatosság érdekében alkalmazhatók még különböző gyümölcsteák és zöld tea is. A kielégítő rostbevitelt zabkorpa és lenmag segítségével oldjuk meg. A legnehezebb napon minden esetben magas folyadékbevitel ajánlott, méz (esetleg növényi szirup, mint például a csicsóka surítmény, juharszirup stb. ...) és rost (búzakorpa, rostkomplexek, stb.) kiegészítéssel. Ha legszívesebben teaféléket, limonádét iszol, lehetőség szerint mindig frissen készítsd és fogyaszd azonnal! 


Pihentető napA fő különbség a régi és a módosított 90 napos étrend között a mesterséges vitamin és ásványanyag pótlása a hiánybetegségek megelőzése érdekében. Ugyancsak újdonság a pihentető nap beiktatása, ami a tisztító étrendekhez hasonlóan - a korábbinál kíméletesebb módon, de az eddiginél gyakrabban - biztosítja a folyadéknapot az étrendben. A délelőtt itt is gyümölcsre épül, ám azt kiegészíti a farkaséhség és a régi étrendben a gyümölcsök után gyakran jelentkező savtermelés-gyomorégés kivédése, és a magasabb vitamin, rost, ásványi anyag bevitel érdekében némi gabona is. Ugyanez a logika érvényesül a gyümölcsnapokon is (ez egyébként egyáltalán nem ritka kombináció a különböző tisztító kúrák idején). Abban sem változtattunk, hogy ebédre és vacsorára fogyasztható élelmiszerek megegyeznek. 
  

Folyadék-és vitaminfogyasztás 


A bőséges folyadékfogyasztás bizonyos kutatások szerint a salakanyagok fokozott ürítésén túl elősegítheti a testtömeg megtartását, illetve a fogyást, ezért a korábbinál nagyobb mértékben, előírásszerűen része az étrendnek az ivás. Minden étkezéskor - vagy az étkezések között - kötelező a 3 dl víz elfogyasztása! 


Mivel a vízben oldódó vitaminok és az ásványi anyagok a tisztulás hatására is fokozottan ürülhetnek, az étrend követésekor pedig nincs elegendő utánpótlás, javasolt komplex multivitamin és ásványi anyag készítmény mindennapos használata. A végeredmény: jobb tápanyag-ellátottság, nagyobb változatosság és egy még könnyebben követhető étrend! 


A kitűzött cél elérése, illetve a 90 nap letelte után sem szabad megfeledkeznünk az életmódváltásról, mivel ez a garanciája az évekig megtartott eredményeknek! Javasoljuk, hogy ennek érdekében a 90 napos diéta után próbáld ki a Wellness vagy Mediterrán étrend valamelyikét! Betegségek fennállása esetén feltétlenül ajánlott szakember (orvos, dietetikus) tanácsát kikérni az étrend alkalmazásával kapcsolatban.


Mire figyelj?

 

  • Minden étkezéshez igyál meg 3 dl vizet vagy hígított gyümölcslevet!
  • Ebédre és vacsorára ajánlott ugyanazt enni!
  • Zöldségnapokon ha valamelyik főtt zöldséget Te szívesen fogyasztanád frissen (pl. a friss répát nem fontos megfőzni, elég ha egy ételbe finoman reszelve rakod), akkor nyugodtan próbálkozz egyéniséget vinni a receptbe!
  • Gabona napokon a csoki, a piskóta, a kalács is kis mennyiségben engedélyezett!
  • Mozogj rendszeresen, a mozgás és az ezzel együtt járó izzadás még hatékonyabbá teszi a módszert!
  • Ne hagyja ki az étkezést!
 A diéta előnyei
  •  Rendszert ad a diétázók kezébe, amely áttekinthetőbbé teszi táplálkozásukat.
  •  Az átalakított 90 napos étrend a diéta alapelveinek érintetlenül hagyása mellett jóval változatosabb, biztonságosabb, vitaminban, rostokban és ásványi anyagban dúsabb alternatívát kínál a korábbi étrendhez képest.
  •  A multivitamin és ásványi anyag eredményesebbé és kímélőbbé teszi a diétát.
  •  Kutatások azt mutatják, hogy a fogyás sikerességéhez nem feltétlenül kell kizárni az egyszerű szénhidrátokat, azaz a cukrokat, cukor tartalmú édességeket étrendünkből. Ezek mérsékelt fogyasztása betarthatóbbá is teheti a diétát. A 90 napos étrend hetente néhány alkalommal engedélyezi az édességek fogyasztását, tehát aktívan épít erre a tudásra.
     

 A diéta hátrányai

  • A 90 napos és az ehhez hasonló más, szétválasztó étrendek (mint a testkontroll diéta) előnyeit tudományosan még nem tudták kellően alátámasztani, ezért negatívumnak tekinthető, hogy a módszer tudományos háttere jelenleg kérdéses.  
  • Az átalakított 90 napos étrend jóval változatosabb, mint az eredeti, de még így is viszonylag nagyok benne az étrendi korlátozások.
  • Követésekor ügyelned kell a mesterséges kalcium és vaspótlásra komplex multivitamin és ásványi anyag készítmények használatával. Ez a hölgyek számára különösen fontos a vashiány és a csontritkulás megelőzése érdekében. 

 

A 90 napos diéta során nekem a szénhidrát nappal vannak gondjaim. Gondoltam összegyűjtök egy pár receptet és megosztom veletek is.

Zöld tészta
Hozzávalók:
• 5-6 bazsalikomlevél
• fél csokor petrezselyem
• 2 gerezd fokhagyma
• kevés parmezánsajt
• só
• bors
• olívaolaj
• pár szem fenyőmag (kihagyható)
• spagetti
Elkészítés: A tésztát felteszem főni. Amig fő, a fokhagymát apróra vágom és megpirítom. Az összes hozzávalót mixerbe teszem, a pirított fokhagymát is hozzáadom és összedarálom, amíg zöld masszát kapok. Ezt összekeverem a kifőtt tésztával és átmelegítem.


Tagliatelle al pesto
Hozzávalók 2 személyre:
• 25 dkg friss tagliatelle tészta
• 3 dkg friss bazsalikomlevél
• 1 gerezd fokhagyma
• 60 ml (kb. 5 evőkanál) extraszűz olívaolaj
• 3 evőkanál reszelt parmezán (ha van, fele arányban pecorino romano sajt)
• 2-3 evőkanál fenyőmag
• só
Elkészítés: A tésztát sós vízben kifőzzük. A többi hozzávalót (a sajt kivételével) turmix ill. aprítógépbe tesszük, és krémes állagúvá aprítjuk. Utána belekeverjük (nem turmixoljuk) a reszelt parmezánt és 2 evőkanál forró vizet. Belekeverjük a tésztát, jól átforgatjuk és találjuk.


Pórés spagetti
Hozzávalók:
• 25 dkg spagetti,
• 4 gerezd fokhagyma,
• 1 póréhagyma,
• 4 dkg margarin,
• 4 evőkanál zöldségkrém (vagy ételízesítő),
• őrölt bors,
• só
Elkészítés: A spagettit kifőzzük, úgy, hogy a vízbe két gerezd fokhagymát is dobunk. A megtisztított póréhagymát zöldjével együtt karikákra vágjuk és a margarinon megpároljuk, végül a zöldségkrémet belekeverjük. Sóval, borssal, a maradék két gerezd szétnyomott fokhagymával ízesítjük, megvárjuk, míg egyet forr. A mártást a spagetti tetejére öntjük, és az újhagymából hasított csíkokkal díszítjük.


Mediterrán tészta
Hozzávalók:

• 1 csomag penne tészta
• 1 db közepes cukkini
• 1 db padlizsán
• 4-5 szem paradicsom
• 1 fej hagyma
• 1 gerezd fokhagyma
• olívaolaj
• só
• bors
• bazsalikom
• kakukkfű
Elkészítés: A pennét sós vízben kifőzzük. A padlizsánt és a cukkinit meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. A padlizsánkockákat megsózzuk, állni hagyjuk. Közben a hagymát felaprítjuk, a fokhagymát megtisztítjuk. Kevés olívaolajon megfuttatjuk a fokhagymát, rádobjuk a hagymát és üvegesre pároljuk. Ezalatt a padlizsánt egy kicsit kinyomkodjuk, hogy ne legyen kesernyés az íze. Majd a cukkinivel együtt a hagymára dobjuk, kicsit lepirítjuk. A feldarabolt paradicsomot rátesszük, sózzuk, borsozzuk. Ízlés szerint megszórjuk bazsalikommal, kakukkfűvel. Addig pároljuk, míg a paradicsom teljesen szétfő, és mártásjelleget kap. Ha kész, összekeverjük a kifőtt pennével. Jól behűtjük, mert hidegen az igazi. Esetleg mozzarellát is keverhetünk hozzá.


Káposztás kocka
Hozzávalók:

• 1 kg fehérkáposzta,
• 5 dkg zsír,
• 1 kávéskanál só,
• 0,5 dl víz,
• 1 csapott evõkanál cukor,
• 25 dkg száraztészta kocka
Elkészítése: A káposztát lereszeljük, megszórjuk a sóval. Fél órát hagyjuk, hogy a sótól megtöppedjen a káposzta. Rátesszük a zsírt és a vizet, kevergetés közben megpároljuk. Mikor már a káposzta megpárolódott, de még holtsápadt, akkor félretoljuk a káposztát és a lábas alján a cukrot megolvasztjuk, mikor megbarnult összekeverjük a káposztával. Étvágygerjesztõbb lesz a szine. Ez a káposztapárolás 40 percig tart. Érdemes elõre párolni káposztát és adagonként lefagyasztani, akkor felhasználás előtt csak fel kell olvasztani és forrósítani. A kockatésztát bõ forrásban lévõ sós vízbe tesszük fel. Megkeverjük, hogy ne maradjon egy kupacban. Megfõtt, leszürjük és a káposztával összekeverjük. Ki-ki ízlése szerint: sózza, borsozza, cukrozza.


Pizzás csiga
Hozzávalók 4 személyre:
• 1/2 kg liszt
• 2,5–3 dl tej
• 2 tojássárgája
• 5 dkg margarin
• kevés cukor
• só
• 3 dkg élesztő
• 1 pizzakrém
• oregánó
• reszelt sajt
• olaj a kenéshez
Elkészítés: A hozzávalókból a szokásos módon kelt tésztát készítünk. Kétszeresére kelesztjük, majd kb. 0,5–1 cm vastagságúra nyújtjuk. Megkenjük egy kevés étolajjal, kicsit megsózzuk, cikcakk alakban rányomjuk a pizzakrémet. Megszórjuk oregánóval, egy kevés reszelt sajttal, majd feltekerjük. Kb. 1,5 cm-es szeletekre vágjuk, zsírozott tepsibe fektetjük, és az oldalukat is megkenjük olajjal. Tetejére bőven szórunk reszelt sajtot. Kicsit kelesztjük még, majd pirosra sütjük. Nagyon finom például gulyásleves mellé.


Fűszeres tészta
Hozzávalók 4 személyre

• 1 csomag spagetti
• 1 csipet só
• 2 gerezd fokhagyma
• 1 csipet összeaprított petrezselyem
• 1 mokkáskanál Erős Pista
• olívaolaj
Elkészítés: Felteszem a tésztát főni olajos vízben. Sót csak akkor teszek bele, ha már forr. Közben közepes lángon, egy nagy serpenyőben olívaolajon megpirítom az összezúzott fokhagymát, beleteszem a sót, a petrezselymet és legvégül az Erős Pistát (ez utóbbi egy kicsit csapni fog a víztartalma miatt). A már kifőtt és leszűrt tésztát ráöntöm, összekeverem, és a tésztával együtt pirítom egy kicsit. Csípős!
 

Valami Olaszország
Hozzávalók:
• 1 zacskó olasz farfalle tészta
• 2-3 közepes fej hagyma
• 2-3 gerezd fokhagyma
• frissen őrölt bors
• só
• oregano
• kakukkfű
• 2 db hámozott darabolt paradicsomkonzerv
Elkészítés: Tésztát felteszem főni sós vízben.Az igazi olasz tészta kb. 10 perc alatt fő meg. A levét leöntöm, vissza a főzőlábasba, fedőt teszek rá. Az olaszok nem öblítik le a tésztát !!!! Közben apróra vágom a hagymát, pici olívaolajra teszem. Kicsit pirítom, amikor üveges, rádobom a konzervparadicsomokat, belezúzom a fokhagymát, fűszerezem oregánoval, kakukkfűvel, borsot őrölök rá. Ráöntöm a szószt, esetleg reszelt sajttal megszórom. Akkor igazán finom, ha a hagyma még kissé ropogós marad, nem fő túl.


Zsályás gnocchi
Hozzávalók 4 személyre:

• 2 fej vöröshagyma
• 8-10 friss zsályalevél
• 8 dkg vaj
• 50 dkg gnocchi
• kevés parmezán sajt
Előkészítés: A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A zsálya leveleit leöblítjük, apróra vágjuk. Elkészítés: A vajat felforrósítjuk, és megpirítjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a gnocchit, és közepes tűzön kb. 5 percig kevergetve pirítjuk. Belekeverjük a zsályát, sóval, borssal ízesítjük, és megszórjuk a parmezánnal. Azonnal tálaljuk. Munka: kb. 15 perc Fogyasztható: kb. 15 perc múlva 1 adag: 555 kcal

 

Ossza meg!

Vissza: Diéta és táplálkozás, fogyókúra
címkék:
Izomtömeg-növelés természetes módon

Izomtömeg-növelés természetes módon

Régóta foglalkoztat a gondolat, hogyan lehet természetes úton rásegíteni az izmok növekedésére. Köztudott, hogy nem elég a speciális edzésmódszer. Oda kell figyelni arra is, hogy mennyi fehérjét viszünk be szervezetünkbe. A mennyiségi tényező mellett fontos a minőség...

Fogyassz te is japán kristálygombát és élj akár 100 évig

Japán kristálygombával a hosszabb életért

Egy 92 éves nagymama remek egészségnek örvend, hihetetlen, fiatalokat megszégyenítő erővel bír, mindenre a válasz pedig a kristály gomba rendszeres fogyasztása.

testépítő fitness magazinok

testépítő fitness magazinok

Típus: új
Feladva: 2014-09-01
Ár: 20 000 Ft

Neked melyik a kedvenc edzésprogramod?

Zsírégető hasizom gyakorlatok eredménye

Zsírégető hasizom gyakorlatok (Felülések nélkül!)

Zsírégető hasi gyakorlatok a lapos hasért, valamint a mélyizmok erősítéséért. Íme 6 gyakorlat, az egyszerűtől a gyilkosig, ami a napi mélyizom edzéseidet érdekessé fogja tenni!

Zsírégetés hatékonyan-mindent, amit tudnod kell neked is

Zsírégetés hatékonyan

Biztosan sok helyen olvastátok már, hogy az edzés során a zsírégetés kb. a 20., 30. perc után indul be. Viszont azt már kevés helyen írják le, hogy ennek mi az oka. Mielőtt megosztom veletek a hatékony zsírégetés trükkjeit, szeretném bemutatni, hogy mit is jelent pontosan,...

Eseménynaptár

2014 Szeptember

H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
             
A helytelen táplálkozás buktatótit mutatjuk most be nektek, figyelj oda te is jobban

A több néha „kevesebb”

A cím nem elírás, hanem a helytelen táplálkozás buktatóira világít rá. Biztosan sokszor hallottad már ismerőseidtől, barátaidtól (azért nem hozlak fel Téged példának, mert Te tuti nem követed el ezeket a hibákat ;-) ), hogy „képzeld tök jó, mert reggel felkelek,...

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőkézből értesülhessen a legfrissebb hírekről, eseményekről!

Igyál te is több folyadékot, változtass az életmódodon, elmondjuk, hogyan

Igyál az egészségért- Életmódváltás 3. lépés

Az ivászatot ne az alkohollal társítsd ebben az esetben. :) Elmesélek egy egészen friss, és megdöbbentő történetet, hátha kicsit ösztönözni fog a folyadékfogyasztásra. Közvetlen ismerőssel történt, tehát nem hallottam valakitől, akinek a valakije mesélte.

Hogyan befolyásolja a táplálkozás személyiségünket? (részlet a készülő e-bookomból)

Hogyan befolyásolja a táplálkozás személyiségünket? (részlet a készülő e-bookomból)

Magyarországon, és a világ sok táján az evés növekvő, önálló örömforrássá vált. Az önjutalmazásra való hajlamunk növekedett. Szinte minden folyamat abba az irányba löki az embert, hogy egyen, és ha ez megtörtént, akkor lehetőleg minél hamarabb újra egyen. A...

Látványos fegyencedzés bemutató az Erőműhelyből

Látványos fegyencedzés bemutató az Erőműhelyből

Látványos fegyencedzés bemutatót tartott Szecsei Szilárd, 2. danos karatemester és oktató a tanítványai segítségével. Az Erőműhelyben folyó munkáról beszélt és a fegyencedzés/fegyencjóga fontosságáról. Nekem nagyon tetszett ez a bemutató, ajánlom nektek is :)

Epres-chia magos sorbet

Epres-chia magos sorbet

1. Turmixgépben turmixold össze az epret, teát, mézet, limelét, chia magokat. 2. Tedd egy műanyag dobozba a keveretet és tedd a fagyasztóba 4-6 órára.  

Az esztétikus has titkai

Az esztétikus has titkai

„ A héten háromszor is hasaztam vagy 50 percet” hangzott el ismerősöm szájából számtalanszor, az eredmény azonban közel sem volt olyan látványos, mint a hasizom edzésre fordított energia, és idő.

Lúgosítás az egészség megőrzéséért

Lúgosítás az egészség megőrzéséért

Manapság egyre többet hallani a sav-bázis egyensúly fenntartásának fontosságáról, a különböző lúgosító diéták elterjedéséről. Mielőtt a kifejteném a lúgosítás jelentőségét, meg kell jegyezni, hogy a legnagyobb hangsúlyt az egészséges táplálkozás...

DARLINGTON Teabolt, Mammut II.

DARLINGTON Teabolt, Mammut II.

Cím: 1024 Budapest Lövőház utca 2-4 (1. emelet)
Telefon: 06 70/261-8669
Email: darlington@tea-bolt.hu
Weblap: www.tea-bolt.hu/teabolt/

Hogyan kerüljük el a túledzettség állapotát?

Hogyan kerüljük el a túledzettség állapotát?

Ki ne ismerné a közhelyt: „Mindent szabad, csak mértékkel” Ez alól bizony az edzés sem képez kivételt. A túlzásba vitt edzés épp olyan ártalmas lehet szervezetünkre, mint mozgásszegény életmód. 

Buta edzés okos telefonnal

Buta edzés okos telefonnal

Különös szokás kezdett elterjedni az edzőtermekben (és most nem a fiúk flip flop papucsos edzéséről fogok írni, mert szerintem ez megér egy külön cikket majd). Az okostelefon függőség már önmagában elég szomorú, ám ha mindez az edzőterem falai között jelentkezik, az...